четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Хотел в Благоевград и екскурзия до Мелнишките пирамиди


Хотел Орбита Благоевград

Когато решите, че е време да посетите забележителностите в югозападна България, то започнете вашата екскурзия от красивия и приветлив Благоевград. Градчето ще ви посрещне гостоприемно с приятни кафенета и заведения за хапване по китните градски улички. Ако желаете да се повеселите нощният живот в града е доста оживен и можете да посетите различни нощни клубове, или просто да се разходите сред веселите млади хора.

Хотел Орбита Благоевград е подходящият хотел за вашето отсядане в града. Тук ще можете да релаксирате сред прекрасната природа на Рила и да се поглезите с вкусотиите, предлагани в ресторанта. Ако желаете да поспортувате – на ваше разположение е конната база, до която хотелът в Благоевград има организиран транспорт, или пък да покарате ски на близо разположената ски-писта Картала.

Мелнишки пирамиди
Хотел Орбита Благоевград е добро място да започнете вашата екскурзия в този красив и живописен край на България. Известна атракция са Мелнишките пирамиди, разположени в югозападната част на Пирин планина, около град Мелник, с . Кърланово, с. Рожен и с. Сушица. Пирамидите са обявени за природна забележителност през 1960г. и представляват геоложки феномен с глобална ценност. В резултат на геоложки и климатични фактори, като подходящи седиментни скали и действието на вода – дъждовна и речна, са се образували тези земни пирамиди, достигащи до 100 м. височина.  Образували са се огромни речни долини и просторни поляни по високите части на Мелнишките пирамиди, разкриват се невероятни гледки и красиви пейзажи. Задължително трябва да ги посетите!

3 коментара: